Мінські угоди були нездійсненними спочатку – Кравчук

Читать на русском
Кравчук нагадав, що Мінські угоди були прийняті Україною у критично складний період і Україна просто не могла їх не підписати
Леонід КравчукФото УНИАН

Мінські угоди з самого початку свого існування були сформульовані таким чином, що в реальності їхнє виконання виявилося абсолютно неможливим.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронньої контактній групі з врегулювання військового конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

Кравчук нагадав, що дані угоди були прийняті Україною у критично складний період і підписані з тієї простої причини, що особливого вибору не було - на той момент для України виявилося практично неможливо їх не підписати.

Роксолана ПідласаНародний депутат України
Підласа пообіцяла не голосувати за ратифікацію Мінських домовленостейСказано 23 вересня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

«Документи, які були прийняті в мінському процесі, такі, що їх виконати неможливо. Тобто вони заздалегідь були сформульовані так, що реально домогтися їхнього виконання неможливо. Ми вважаємо, по-перше, що світ і Україна повинні знати, що блокується, і по-друге, що вони прийняті в складний час і підписані в той момент, коли було дуже складно їх не підписати, але підписані без глибокого аналізу наслідків», - розповів Кравчук.

При цьому голова української групи в ТКГ зазначив, що Україна намагається дотримуватися Мінських угод, хоча б заради демонстрації того, як насправді до них відноситься Росія.

Олексій РезніковМіністр оборони України
Резніков запевнив, що не поїде в Мінськ на переговори щодо ДонбасуСказано 25 вересня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

«Чому Україна дотримується Мінських угод? Тому, що ми бачимо, як на наших очах змінюється ставлення Європи, США до ситуації на Донбасі та в Криму, лунають голоси, що Росія повинна бути поставлена в такі рамки, щоб дотримуватися міжнародного права. Сама Україна натиснути на Росію не може, але ситуація у світі змінюється, пів року тому Європа по-іншому дивилася на Росію, США не робили такої точної і ясної риторики стосовно Росії», - резюмував Кравчук.

Раніше Леонід Кравчук заявив про те, що Україні пора припиняти обговорення того, що відбувається на сході країни та почати називати речі своїми іменами - агресора агресором, а війну війною, як це роблять в США і Європі.

Також він заявляв, що Україна буде продовжувати процес консультацій в рамках ТКГ тільки в тому випадку, якщо це буде мати якийсь практичний сенс. А до цього - констатував неможливість домовитися з Росією з питання Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: