У МОЗ розповіли, коли в Україні з'явиться вакцина від Johnson&Johnson

Читать на русском
Janssen, вакцина від цієї компанії, настільки затребувана в світі, що зараз відчувається її масштабний дефіцит
Ілюстративне фотоSOPA Images

Вакцина від коронавірусу Janssen від Johnson&Johnson, зареєстрована МОЗ, з'явиться в Україні дуже нескоро, оскільки у всьому світі на неї величезний попит.

Про це розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі «Україна 24».

«Дуже важко сказати, є кілька проблем. По-перше, Johnson&Johnson - це єдина вакцина з одноразовим введенням. У цьому її привабливість, тому що дуже багато країн хочуть отримати однодозну вакцину, її дуже швидко можна використовувати. На жаль, сам виробник виробляє досить невелику кількість, і тому ми зараз тільки ведемо переговори про постачання таких вакцин в Україну. Ми вже маємо досвід, коли за рахунок США приватна компанія вакцинувалася вакциною Johnson&Johnson на території країни. Це близько 390 осіб, які отримали таку вакцину, і зараз переговори ведуться», - сказав він.

5 липня Міністерство охорони здоров'я зареєструвало в Україні вакцину Janssen виробництва Johnson & Johnson від COVID-19 для екстреного медичного застосування. Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Дозвіл на її використання дали США, Великобританія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та інші країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: