На Фіджі невакцинованим співробітникам пригрозили звільненнями

Читать на русском
Уряд Фіджі оголосив, що зробить вакцинацію проти коронавірусу обов'язковою умовою для можливості працювати як у державному, так і приватному секторах.
Reuters

Уряд Фіджі оголосив, що зробить вакцинацію проти коронавірусу обов'язковою умовою для можливості працювати як у державному, так і приватному секторах.

Про це повідомляє The Guardian.

За словами прем'єр-міністра Фіджі Франка Байнімарама, співробітники приватних фірм повинні отримати вакцину від коронавірусу до 1 серпня. Це стосується і роботодавців.

«Неважливо, чи є ви генеральним директором компанії, індивідуальним підприємцем або найманим працівником. Ви повинні пройти вакцинацію, аби продовжити роботу, інакше цей бізнес ризикує бути закритим. Немає щеплення – немає роботи», – заявляє прем’єр.

Держслужбовці повинні будуть отримати перше щеплення від коронавірусу до 15 серпня. Якщо людина не отримає дозу вакцини, то такому працівнику треба буде взяти відпустку на 15 днів. Всі держслужбовці повинні зробити щеплення до 1 листопада, інакше їм загрожує звільнення.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Така кампанія з вакцинації також передбачає штрафи від 20 до 4 000 доларів за порушення будь-якого з понад двадцяти правил карантину.

«З іншими, потенційно більш смертоносними варіантами коронавірусу, ми не можемо дозволити собі витрачати час на вакцинацію та повернення до життя, яке ми знаємо і любимо. Ці прості заходи уповільнюють поширення і запобігають новим випадкам госпіталізації та смертям», – каже Байнімарама.

Загалом на Фіджі виявили 8 661 випадок коронавірусу, 48 пацієнтів померли від ускладнень хвороби. Населення країни – приблизно 900 тисяч людей.

Нагадаємо, Мальта закриває кордони для невакцинованих туристів. Сертифікати про вакцинацію від коронавірусу стануть обов'язковими для в'їзду на Мальту з 14 липня. Без цього документа потрапити до країни іноземцеві буде неможливо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: