В ЄС вистачить вакцин від COVID, щоб щепити 70% населення

Читать на русском
Європейський союз отримав достатньо вакцин від COVID, щоб повністю вакцинувати 70% населення країн-учасниць.
Reuters

Європейський союз отримав достатньо вакцин від COVID, щоб повністю вакцинувати 70% населення країн-учасниць.

Про це йдеться у Twitter президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Цієї позначки можна досягти ще до кінця липня.

«Мету досягнуто! Ми доставили достатньо вакцини в країни ЄС, щоб повністю вакцинувати не менше 70% дорослого населення ЄС ще в цьому місяці», – зазначила вона.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз препаратів і чиїм коштом поставили в УкраїнуВ Україні з лютого завезли близько 4,8 млн доз вакцини від коронавірусу. Майже половина надійшла в рамках програми Covax, решту закупили на кошти держбюджету.

Вона також додала, що COVID-19 ще не переможений, і Євросоюз готовий до подальших поставок вакцин.

Нагадаємо, у зв'язку з поширенням по всьому світу дельта-штаму коронавірусу вчені провели дослідження, щоб встановити, які вакцини найбільш ефективно працюють проти нього. Вчені за червень 2021 року досліджували 14019 випадків дельта-штаму у Великобританії. При цьому вони встановили, що вакцини BioNTech/Pfizer і Oxford/AstraZeneca запобігають тяжкому перебігу COVID-19.

Додамо, в Україні за минулу добу, 9 липня, зафіксовано 507 нових випадків зараження коронавірусом. Це менше ніж було напередодні. Померли за добу 20 осіб.

За минулу добу в Україні було встановлено новий рекорд за кількістю щеплень за добу. 114 660 осіб вакциновано проти COVID-19 9 липня 2021. Одну дозу отримали 53 820 осіб повністю імунізовані – 60 840 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: