Для нової вакцини Janssen не потрібна друга доза щеплення – експерт

Читать на русском
Українцям все одно не варто чекати, поки в Україну привезуть більше вакцини Janssen і тягнути з вакцинацією проти коронавірусу
Вакцина JanssenAP Photo

Нещодавно зареєстрована МОЗ України вакцина Janssen від компанії Johnson&Johnson, працює за тим же принципом, як і звична для українців AstraZeneca, але на відміну від неї, не вимагає ревакцинації - достатньо однієї дози.

Про це розповіла лікар-інфекціоніст Тетяна Логінова в ефірі «Україна 24».

«Це непогана вакцина, за принципом дії вона так само діє, як і векторна інша вакцина - Astrazeneca. Друга перевага цієї вакцини полягає в тому, що вона не вимагає ревакцинації. Одного разу достатньо», - розповіла Логінова.

Прищеплювати дітей молодше 12 років не будуть – експерт про вакцинацію дітей проти коронавірусуВ Україні буде дозволена вакцинація дітей від 12 років, які не мають протипоказань, супутніх захворювань і відносяться при цьому до групи ризику

Експерт зазначила, що українцям все одно не варто чекати, поки в Україну привезуть більше вакцини Janssen і зволікати з вакцинацією проти коронавірусу.

«Не треба чекати, треба вакцинуватися зараз, тому що зараз дуже хороший період, зменшилася кількість інфікованих, і можливість підчепити в центрах вакцинації коронавірусну інфекцію набагато нижче, ніж в епідемічний період. Тому я всім бажаю здоров'я і йти робити щеплення тим, чим є», - сказала вона.

5 липня Міністерство охорони здоров'я зареєструвало в Україні вакцину Janssen (Johnson & Johnson) від COVID-19 для екстреного медичного застосування. Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Дозвіл на її використання дали США, Великобританія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та інші країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: