У Зеленського розповіли про підготовку візиту в США

Читать на русском
В Офісі президента розповіли про підготовку візиту і про те, які питання будуть підніматися в ході переговорів.
Укрінформ

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква заявив, що президент Володимир Зеленський під час свого візиту в США планує обговорити з американською адміністрацією широкий спектр двосторонніх відносин.

Про це він повідомив в суботу, 10 липня, в інтерв'ю Телеграфу.

Зазначимо, що Жовква відповів на питання про те, чи відповідає дійсності інформація, що зустріч президентів США і України скасована.

«Це спекуляції. Не було ніяких відмін. А ось що було - це телефонні розмови президента Байдена і президента Зеленського. Не так багато лідерів вже мали можливість двічі поговорити з президентом Байденом. Візит відбудеться. Ми його готуємо з підвищеною відповідальністю», - сказав Жовква.

Зависокі очікування: що змінить зустріч Байдена та ЗеленськогоЧи вдасться Україні досягти поставлених цілей у Вашингтоні, та як зустріч двох президентів позначиться на двосторонніх відносинах між Україною та США ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

Згідно з його словами, під час цього візиту українська сторона планує обговорити широкий спектр двосторонніх відносин. Мова піде і про безпеку і оборону, і про ситуацію в Донецькій і Луганській областях.

«Йде комунікація в цьому на відповідних рівнях - керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак постійно спілкується з офіційними представниками американської сторони. Також йтиметься про економічне співробітництво, про нові економічні проекти, підвищення товарообігу, який до пандемії становив до 4 млрд дол. США щорічно і має всі шанси бути збільшений», - додав заступник керівника.

Напередодні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що візит Зеленського в Сполучені Штати Америки в липні скасований нібито через зміну керівництва Нафтогазу.

Нагадаємо, що Зеленський призначив нового прессекретаря.

Раніше ми повідомляли, що Тихановська розповіла, де неофіційно зустрілася із Зеленським.

Також нагадаємо, що українці не вірять, що зустріч Зеленського з Меркель принесе позитив.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: