Зеленський сподівається, що США допоможуть завершити війну на Донбасі

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський сподівається на допомогу США у врегулюванні конфлікту на Донбасі.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський сподівається на допомогу США у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Про це він заявив на пресконференції у Вільнюсі в середу, 7 липня.

Підтримка, партнерство та гарантії: що для України означає візит БлінкенаЩо для України означає візит держсекретаря США Ентоні Блінкена та як це вплине на статус України на міжнародній арені, читайте в матеріалі Слово і діло.

За словами президента України, мирний процес не працює, і на сьогодні російська сторона в нормандському форматі гальмує врегулювання.

«Тому я виступав за те, щоб приєдналися країни, потужні геополітичні гравці, які можуть вплинути на Росію. Тому я виступав за розширення нормандського формату. Дійсно, це може бути і інший формат, щоб не ламати домовленості. Але мені здається від кількості форматів якість не змінюється...Я дійсно хотів би, щоб міць США допомогла Україні в завершенні цієї трагедії в центрі Європи в 21 столітті», - сказав Зеленський.

Відзначимо, раніше президент України вже говорив про те, що нормандський формат можна було б розширити й іншими учасниками, зокрема - США.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський також заявив, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: