Венедиктова озвучила основне завдання у справі Медведчука

Читать на русском
За її словами, прокуратура поважає позицію суду, який в черговий раз обрав Медведчуку домашній арешт, і зосереджується на вирішенні своїх завдань.
Ірина ВенедиктоваЦензор.НЕТ

Після того як суд 9 липня продовжив домашній арешт Віктору Медведчуку, співголові ОПЗЖ, прокуратура повинна виконати своє головне завдання - в темпі закінчити досудове розслідування по народному депутату і передати справу до суду.

Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедиктова в ефірі телеканалу «Україна 24».

За її словами, прокуратура поважає позицію суду і зосереджується на вирішенні своїх завдань.

«Ми вже все зрозуміли. Це позиція суду. Ми її поважаємо... ми ставимося до цього, так само як і ставилися два місяці тому... Завдання на сьогодні прокуратури та моє, як генерального прокурора, в цій справі - закінчити досудове розслідування, надати матеріали для ознайомлення стороні захисту і зайти до суду з обвинувальним актом», – сказала вона.

Нагадаємо, у четвер, 8 липня, Печерський районний суд Києва почав розглядати продовження запобіжного заходу народному депутату Віктору Медведчуку.

11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Їх підозрюють у зраді, порушенні правил ведення війни та допомозі окупантам Криму в розграбуванні ресурсів півострова.

13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Однак прокуратура наполягала на утриманні під вартою із заставою в понад 300 млн гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: