Яхту Медведчука сховали від санкцій через інший «офшор» – ЗМІ

Читать на русском

У яхти Royal Romance, якою володіла родина Медведчука, змінився власник. Це сталося у той період, коли в Україні почали запроваджувати санкції проти Медведчука.
Royal Romanceскрін з відео

У п'ятипалубної яхти Royal Romance, якою володіла родина нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука, змінився власник. Це сталося саме в той період, коли на майно і активи Медведчука Україна почала запроваджувати санкції.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо»__ за підсумками проведеного розслідування.

Сімейна справа: як Медведчук потрапив до переговорного «кейсу»Занадто м'який запобіжний захід свідчить про те, що справа Медведчука стане предметом торгів між Росією і Україною.

«Журналісти з'ясували, що яхта Royal Romance, яка до недавнього часу була власністю компанії Fregata Marine Ltd (кінцева бенефіціарна власниця - дружина Медведчука Оксана Марченко), зареєстрована на Маршаллових островах, у березні змінила власника», - йдеться в матеріалах.

Так, за даними ресурсу equasis.org, 31 березня Royal Romance стала власністю фірми Lanelia Holdings Ltd теж з Маршаллових островів.

«Цієї фірми, на відміну від Fregata Marine Ltd, в декларації Віктора Медведчука немає. Переоформлення яхти відбулося у період між накладенням санкцій на майно Віктора Медведчука за підозрою у фінансуванні тероризму та арештом його майна», - звертають увагу журналісти.

Як відомо, 19 лютого РНБО наклала санкції на бізнес і майно Медведчука, зокрема, літаки, які літали до Росії.

У квітні Офіс генпрокурора та СБУ повідомили, що на іншу яхту Медведчука «Романс-1» накладено арешт, тому що вона заходила в порти тимчасово окупованого РФ Криму.

Саме між цими двома подіями яхта Royal Romance була переоформлена і зараз формально не має зв'язку з сім'єю Медведчука, пише видання.

При цьому журналісти вивчили дані ресурсу Marine Traffic і з'ясували, що дружина Медведчука Оксана Марченко 11 квітня опублікувала в Instagram фото з геолокацією «Хорватія». За даними Marine Traffic, яхта Royal Romance також на той момент була в Хорватії.

«Слідство.Інфо» звернулося до НАЗК з проханням надати роз'яснення щодо ймовірного переоформлення яхти сім'ї Медведчука.

Нагадаємо, 13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Сьогодні Печерський райсуд Києва розглядає продовження запобіжного заходу Медведчуку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: