Україна може стати членом ЄС і НАТО вже через 5-10 років – Шмигаль

Читать на русском
Шмигаль додав, що основне завдання зараз - це інтеграція в ринок ЄС. За останні п'ять років експорт товару зріс на 60%.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

У найближчі п'ять чи десять років Україна отримає членство в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю литовському виданню LRT, повідомляє Урядовий портал.

«Україна прагне вступити в ЄС і НАТО в найближчій перспективі, ми націлені отримати членство протягом 5-10 років», - упевнений він.

За словами Шмигаля, важливим питанням для європейського майбутнього України стає послідовна реалізація реформ, над якими ведеться робота. При цьому вступ країни до НАТО і ЄС залежить не тільки від України, а й від інших країн-членів.

Шмигаль додав, що основне завдання зараз - це інтеграція в ринок ЄС. За останні п'ять років експорт товару зріс на 60%.

«Промисловий безвіз»: хронологія переговорів України і ЄСУгоду про промисловий безвіз можуть підписати у 2021 році. На інфографіці – як тривали переговори.

«Зараз ми прагнемо до подальшої лібералізації торгівлі з ЄС, одним з головних наших пріоритетів в останній рік стала підготовка до оновлення торгової частини Угоди про асоціацію. Також продовжуємо працювати в контексті інтеграції України в цифровий і енергетичний ринки Європейського Союзу, працюємо над підписанням «промислового», «авіаційного» і «митного» безвізів», – пояснив прем'єр.

Нагадаємо, перший раунд переговорів про перегляд економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС може завершитися восени 2021 року. Також раніше в Мінекономіки раніше анонсували, що Угоду про асоціацію України з ЄС планують оновити.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: