З 1 березня для українців почнуть діяти ще два безвізи

Читать на русском
З 1 березня українці зможуть подорожувати без віз в Гренаду і заморські території Нідерландів. Також для туристів відкривається Грузія, але тільки авіасполученням.
фото Facebook, Dmytro Kuleba

З завтрашнього дня для громадян України починають діяти два безвізові режими ще з двома країнами, а також для подорожей літаком відкривається Грузія.

Про це у Twitter 28 лютого нагадав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

COVID-паспорт або «паспорт вакцинації»: що це і в яких країнах вже видаютьДеякі країни вже почали видавати громадянам паспорт вакцинації. У майбутньому він може бути одним з обов'язкових документів для подорожей. Що це і чим відрізняється від імунного паспорта.

«Ми розширюємо свободу подорожей для українців, незважаючи на всі обставини. 1 березня стартують два безвізи: Гренада і заморські території Нідерландів Аруба і Кюрасао, карибські острова Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба, плюс відкривається Грузія», - написав міністр.

Це означає, що з березня українцям не знадобиться оформляти візу для в'їзду, перебування або транзиту через Гренаду, такі ж умови почнуть діяти для гренадців. Є тільки обмеження в термінах: 180-денний період туристам не можна затримуватися на території чужої країни довше, ніж на 90 днів. Це стосується як однієї, так і декількох поїздок.

Для заморських територій Нідерландів діють такі ж вимоги, як і для в'їзду в Нідерланди - тільки для окремих категорій, з тестом на коронавірус і самоізоляції.

Нагадаємо, Грузія з 1 березня відкриває повітряний кордон для туристів з Вірменії, Азербайджану, Росії, України, Казахстану, Білорусі. Прилетіти можна буде на літаку і при наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

Також повідомлялося, що Україна скоротила список країн «червоної» зони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: