У ЄС розповіли, коли відновлять безвіз для українців

Читать на русском
Євросоюз відновить безвізовий режим для українців, призупинений через пандемію коронавірусу, після початку вакцинаційної кампанії в Україні
Ілюстративне фотоФото ТСН

Поїздки по безвізу для громадян України в країни Європейського Союзу будуть недоступні ще як мінімум кілька місяців.

Про це в середу, 17 лютого заявила в інтерв'ю Інтерфакс-Україна посол Німеччини в Україні Анка Фельдхузен.

Дипломат висловила припущення, що поїздки по безвізовому режиму відновляться після початку вакцинаційної кампанії в Україні. Втім, додала Фельдхузен, на сьогодні ситуація з коронавірусом в Україні набагато краща, ніж у тій же Німеччині.

«Але ми дивимося не тільки на два останні тижні, оскільки дати дозвіл, а через два тижні забрати - це теж погано. Я боюся, що це буде ще кілька місяців, але початок вакцинації буде допомагати», - пояснила посол.

З 2021 українці, попри чинний безвізовий режим з країнами Євросоюзу, повинні попередньо отримувати дозвіл на поїздку; воно коштує сім євро і дійсно протягом трьох років. В ЄС пояснили таку систему пандемією коронавірусу, яка сильно вдарила по Європі.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що питання про введення безвізового режиму між Україною і США поки неможливо вирішити, але в майбутньому - все можливо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: