Україна планує домовитися з ЄС про п’ять «безвізів» у різних сферах – Шмигаль

Читать на русском
За п’ять років експорт українських товарів до Європейського Союзу зріс на 60 відсотків. Очікують, що цього року він досягне 20 млрд євро.
www.kmu.gov.ua

За п’ять років експорт українських товарів до Європейського Союзу зріс на 60 відсотків. Очікують, що цього року він досягне 20 млрд євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

Зазначають, що за останні 5 років експорт українських товарів у ЄС збільшився на 60%. Вже цього року експорт української продукції до Євросоюзу може сягнути 20 млрд євро.

«Європейський Союз є найбільшим торговельним партнером України. Більше 40% всієї торгівлі у нас йде з країнами ЄС», – написав Шмигаль.

Він також додав, що 7 років тому, 27 червня 2014 року, було підписано економічну частину Угоди про асоціацію з ЄС. За останні 5 років ця угода виконана на 54%.

Прем'єр-міністр зазначив, що одним із головних пріоритетів України в останній рік стала підготовка до оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію. Зокрема, проводиться діалог з українським бізнесом, аби максимально врахувати його потреби та збільшити доступ українських товарів на європейські ринки.

«Промисловий безвіз»: хронологія переговорів України і ЄСУгоду про промисловий безвіз можуть підписати у 2021 році. На інфографіці – як тривали переговори.

«Також в найближчі кілька років ми плануємо домовитися з Євросоюзом про 5 «безвіків» у різних сферах. Мова йде про «промисловий безвіз», 2авіаційний безвіз», «цифровий безвіз» «енергетичний безвіз» та «митний безвіз», – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, заступник міністра економіки та торговий представник України Тарас Качка очікує, що до жовтня буде оновлено тарифну частину угоди про асоціацію з Європейським союзом.

«Слово і діло» писало про те, як Україна і Євросоюз вели переговори про підписання угоди про «відкрите небо».

На інфографіці можна подивитися, з яких країн Європи в 2020 році надходили інвестиції в Україну і з ким наша країна вела активну торгівлю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: