РНБО ввела санкції проти 100 українців з «чорного списку» США

Читать на русском
Всього під американськими санкціями знаходиться 134 українці, 130 з яких внесені в так званий чорний список Мінфіну США
РНБО УкраїниВідкрите джерело

Рада національної безпеки та оборони України ввела санкції проти 100 громадян України, які потрапили під обмежувальні заходи Міністерства фінансів США.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телеканалу «Україна 24».

Данілов зазначив, що всього під американськими санкціями знаходиться 134 українці, 130 з яких внесені в так званий «чорний список» Мінфіну США.

«На сьогодні встановлено, що зі 130 осіб, які під санкціями Мінфіну, 127 живі та здорові, а троє померли. Відносно 100 з цих людей РНБО ввела санкції, вони вже введені», - зазначив він.

Щодо решти рішення не прийнято, тому що Київ обробляє отриману з США інформацію.

Нагадаємо, в понеділок, 11 січня, Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти громадян і організацій України через «втручання у вибори». У тому числі під санкції потрапили нардеп Андрій Деркач і нардеп Олександр Дубінський.

У Мінфіні США вважають, що особи та організації, що потрапили в санкційний список, є частиною «пов'язаної з Росією мережі впливу, що має відношення до (нардепу) Андрія Деркача», санкції проти якого були введені у вересні минулого року.

5 березня Державний департамент США ввів санкції проти олігарха Ігоря Коломойського, звинувативши його в корупційній діяльності в Україні протягом 2014-2015 років. Під санкції потрапили також всі члени сім'ї Коломойського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: