Туризм-2021: які країни відкрили кордони для українців у липні

Читать на русском
Кілька європейських країн відкрили свої кордони для вакцинованих українців. Детальніше – в матеріалі.
Слово і діло

У Європейському Союзі поки що не поспішають відкривати кордони для українців: в останньому списку безпечних для подорожей країн України все ще немає. Але в Міністерстві закордонних справ сподіваються, що ЄС рекомендує спростити в'їзд для наших громадян у найближчі два тижні, тобто до середини липня. Незважаючи на відсутність спільного рішення, деякі європейські країни за певних умов дозволяють в'їзд українським туристам. «Слово і діло» розібралося, куди можна поїхати у відпустку з липня.

Португальський острів Мадейра дозволив в'їзд громадянам України з туристичною метою. За 12-48 годин до вильоту необхідно заповнити спеціальну онлайн-форму, щоб надати QR-код після прибуття. Громадянам від 12 років потрібно мати негативний результат ПЛР-тесту або зробити його в аеропорту після прильоту.

Також влада острова дозволили в'їзд туристам, які зробили щеплення будь-якою вакциною від коронавірусу, незалежно від того, чи визнана вона в Євросоюзі чи ні. У такому випадку потрібно мати довідку про вакцинацію, а негативний ПЛР-тест не потрібен.

Німеччина з 1 липня дозволила в'їзд для українських туристів. Але тут є серйозні обмеження: потрібно бути щепленим вакциною Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca або Covishield. Для підтвердження має бути цифровий COVID-сертифікат або паперовий документ про вакцинацію (англійською, німецькою, французькою, італійською або іспанською мовою).

Для українців відкрили кордони також Австрія і Нідерланди. Для в'їзду до Австрії з туристичною метою потрібно мати сертифікат про повну вакцинацію від коронавірусу. В країні визнають такі вакцини: Pfizer, Covishield, Johnson & Johnson, Moderna, Sinopharm, Sinovac.

Відпустка-2021: які країни можуть відвідати українціКраїни, відкриті для українських туристів влітку 2021 року. Список і умови відвідування – на інфографіці.

Якщо людина не щеплена, вона може в'їхати в Австрію з негативним ПЛР-тестом, однак тоді потрібно буде відсидіти 10-денну ізоляцію.

Для в'їзду в Нідерланди діятимуть аналогічні правила. Там визнають препарати: Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna, AstraZeneca EU, AstraZeneca-SK Bio, Covishield, Sinopharm, Sinovac.

Ще одна європейська країна, яка відкрила кордони для українців – Естонія. В'їзд туди дозволений за умови повної вакцинації від коронавірусу препаратами Pfizer, AztraZeneca, Covishield або CoronaVac.

Кіпр відкрився для туристів раніше, але тепер країна спростила умови в'їзду для громадян України. З 1 липня українці, які мають сертифікат про вакцинацію, звільняються від потреби здавати ПЛР-тест і проходити самоізоляцію. Потрібно бути повністю вакцинованим одним з наступних препаратів: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Sputnik V або Sinopharm. Як бачимо, китайського CoronaVac у цьому списку немає, тому спрощення не стосуватиметься українців, щеплених ним.

Канада послабила обмеження для повністю вакцинованих громадян. З 5 липня мандрівники, які повністю вакцинувалися проти COVID-19 (препаратами Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield або Johnson & Johnson), не повинні будуть робити ПЛР-тест або проходити карантин. При собі потрібно буде мати паперову або цифрову копію документа про вакцинацію, а також надати дані в електронному вигляді до прибуття в країну. Але судячи з усього, українців спрощення в'їзду не стосуватиметься.

Нагадаємо, на карті можна подивитися, куди і за яких умов можуть поїхати українці.

За даними ООН, через вплив пандемії на міжнародний туризм світова економіка в 2020 і 2021 роках втратить більше 4 трлн доларів. А туристична галузь не відновиться до 2023 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: