Посол пояснила, чому Німеччина не надає Україні зброю

Читать на русском
Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен розповіла, чому німецька сторона відмовляється надати Україні військову допомогу.
фото Главком

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен розповіла, чому німецька сторона відмовляється надати Україні військову допомогу, при цьому постачає зброю Єгипту і країнам Близького Сходу.

Про це посол повідомила в інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня».

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

За її словами, «для Німеччини історично Східна Європа - особлива частина світу, ми всі були виховані з ідеєю, що німецьких солдатів, німецької зброї тут ніколи не буде».

«22 червня була символічна дата - 80-річчя нападу Німеччини на Радянський Союз. Для нас все це дуже складно. І треба знайти і в Бундестазі, і в уряді більшість, щоб змінити думку щодо зброї для цього регіону. Це дійсно складно», - зазначила посол.

На слова про те, що Німеччина продає багато зброї Єгипту та іншим країнам Близькосхідного регіону, які беруть участь в конфлікті в Ємені, Фельдгузен сказала, що - «це не Східна Європа».

Нагадаємо, Німеччина остаточно відмовилася постачати Україні зброю.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба розповів про ризики відмови Німеччини поставляти зброю нашій країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: