Комбінована вакцинація найкраще захищає від дельта-штаму – дослідження

Читать на русском
Поєднання декількох типів вакцини дозволяє вакцинованому отримати кращий захист від дельта-штаму коронавірусу - і при цьому не має значення вік щепленого
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Комбінування різних типів вакцин визнано найкращим способом захисту проти штаму коронавірусу класу Дельта. Найкраще працює поєднання векторної та РНК-вакцини.

Про це повідомили експерти постійної комісії з вакцинації (Stiko) Німеччини, повідомляє RKI.

На їхню думку, ті, хто першою дозою вакцини отримав векторну (наприклад, AstraZeneca), другою вакциною повинні взяти щось на основі технології мРНК (це препарати Biontech і Moderna). Вік вакцинованого при цьому значення не має.

«Імунна відповідь після введення двох різних препаратів - спочатку векторної, а потім мРНК - явно перевершує імунну відповідь Після двох доз AstraZeneca», - заявили вони.

Також експерти порекомендували знизити до чотирьох тижнів інтервал між введенням комбінованої вакцини.

Нагадаємо, що штам COVID-19, вперше виявлений в Індії, який маркується ВООЗ як Delta, зафіксований мінімум в 96 країнах.

У ВООЗ заявили, що дуже швидке поширення нового дельта-штаму коронавірусу може знову привести до загального локдауну. Ситуація дуже тривожна, тому необхідно негайно вжити заходів для зупинки поширення вірусу.

У Європі в результаті проведених досліджень визнали ефективним змішаний графік вакцинації від коронавірусу, при якому вакцина компанії Pfizer вводиться через чотири тижні після AstraZeneca. Більш того, імунізація таким способом проходить краще і дає більший ефект, ніж друга доза тієї ж вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: