Бельгія заявила, що дельта-штам вражає в основному молодь – ЗМІ

Читать на русском
Така ситуація - прямий наслідок того, що в Бельгії насамперед вакцинували від коронавірусу старші вікові групи
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Бельгії заявили, що дельта-штам коронавірусу вражає переважно молодих людей, які ведуть активний спосіб життя і не встигли пройти вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомило видання The Brussels Times.

«Варіант Дельта в Бельгії поширюється переважно через молодих людей, які не були вакциновані. Мутація, відома як індійський варіант, минулого тижня склала 15,7 відсотка від усіх нових випадків інфікування, що на 6,1 відсотка перевищує показники попереднього тижня. Цей показник може зрости до 80-90 відсотків до кінця липня», - заявив виданню бельгійський вчений-вірусолог Нерт Моленбергз.

За словами вченого, така ситуація - прямий наслідок того, що в Бельгії насамперед вакцинували від коронавірусу старші вікові групи. Так, у Фландрії відсоток нещеплених серед молоді 18-19 років досягає 74%, старше 20 років - близько 60%.

Вірусолог додав, що крім вакцинації старших вікових груп, грає свою роль проведення Євро-2020, яке збирає маси людей на стадіонах.

Нагадаємо, у ВООЗ попередили про небезпеку нової смертельної хвилі через штам Дельта, який виявлений вже в 92 країнах. У ВООЗ назвали штам найбільш заразним з усіх штамів коронавірусу.

Тим часом в Ізраїлі заявили, що близько 90% нових випадків захворювання коронавірусом в країні були викликані штамом Дельта. Більш ніж половина хворих раніше були вакциновані препаратом Pfizer.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: