ВООЗ не виключила нового всесвітнього локдауну через дельта-штам

Читать на русском
Потрібно знову дотримуватися карантинних обмежень - масочного режиму і соціальної дистанції. Інакше всьому світу знову доведеться вводити локдауни
Меліта ВуйновичYouTube

Дуже швидке поширення нового дельта-штаму коронавірусу може знову привести до загального локдауну. Ситуація дуже тривожна, тому необхідно негайно вжити заходів для зупинки поширення вірусу.

Про це заявила офіційний представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Росії Меліта Вуйнович, передає РБК.

Вуйнович визнала, що однієї тільки вакцинації для боротьби з новим штамом недостатньо. Потрібно знову дотримуватися карантинних обмежень - масочного режиму і соціальної дистанції. Інакше всьому світу знову доведеться вводити локдауни.

При цьому вона додала, що вакцинація все одно необхідна - вона допоможе знизити ризики зараження і буде перешкоджати переходу хвороби у важку форму.

«Тільки загальний імунітет і зміна поведінки. Це означає Навіть, що потрібні будуть додаткові заходи», - додала Вуйнович.

Нагадаємо, 23 червня в Україні у двох осіб підтвердили штам коронавірусу Дельта, який вважається більш заразним і більш агресивним. Інфіковані повернулися в Україну з Росії. Хворі зараз лікуються в Київській лікарні.

Кабмін провів засідання щодо штаму Дельта і заборонив в'їзд без тесту на коронавірус туристам з чотирьох країн: Великобританії, Індії, Росії та Португалії, а РНБО надала розроблені рекомендації щодо протидії поширенню коронавірусу штаму Дельта.

25 червня Кабмін затвердив рекомендації Ради національно безпеки та оборони щодо протидії штаму коронавірусу Дельта. Вони припускають введення ряду заходів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: