Зеленський про українців і росіян: Ми точно не один народ

Читать на русском
В інтерв'ю Володимир Зеленський заявив, що не вважає українців і росіян одним народом попри спільну історію.
Офіс президента

Володимир Зеленський заявив, що не вважає українців і росіян одним народом, як це робить Володимир Путін.

Про це він розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

«Давайте, нарешті, розставимо крапки над «і». Ми точно не один народ. Так, у нас є багато спільного. У нас загальна частина історії, пам'ять, сусідство, родичі, загальна перемога над фашизмом і загальні трагедії. Так, все це вкрай важливо, і ми про це пам'ятаємо… Але ми, повторю ще раз, не один народ», – сказав президент.

Глава держави також допускає, що, можливо, щось спільне з Росією у нас буде в майбутньому, якщо ще не пізно зупинити тотальне розділення між нашими країнами.

«Мета у нас дійсно повинна бути одна – закінчити війну на Донбасі, повернути Україні її території. І ще дещо – неможливо одночасно говорити про один народ і відкрито захоплювати наші території і продовжувати війну на Донбасі. Це ж очевидно», – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, заяви про «один народ» почалися після того, як Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт про корінні народи України, де росіян такими не вважали.

Незабаром після цього Володимир Путін розкритикував закон про корінні народи і порівняв Україну з нацистською Німеччиною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: