Путін несе повну відповідальність за прірву між українцями і росіянами – Кулеба

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що саме Путін несе повну відповідальність за прірву між українцями і росіянами.
Фото: МЗС

Повну відповідальність за прірву між українцями і росіянами несе президент РФ Володимир Путін.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на своїй сторінці в Twitter.

«Українці та росіяни – два різні народи. Ми могли б жити в дусі добросусідства, але в 2014 році РФ напала на Україну, вбила тисячі людей і відхопила шматок території. Повну відповідальність за прірву між українцями і росіянами несе Володимир Путін, який розв'язав агресію», – наголосив міністр.

Місія нездійсненна: за яких обставин зможуть зустрітися Зеленський та ПутінЧому і для чого українська сторона сподівається на зустріч із президентом РФ, і чи можуть бути точки дотику для діалогу між Росією та Україною – аналізував політолог Олександр Радчук.

Кулеба зазначив, що позиція президента України Володимира Зеленського та українського народу полягає в тому, що ніхто, крім українців, не вирішуватиме їхню долю.

«Коли Путін заводить стару пісню про «зовнішнє управління», це означає лише одне: він мріє, щоб питання України вирішувалися в Москві. Позиція президента Володимира Зеленського і воля українського народу чітка: це наша країна і ніхто не буде вирішувати нашу долю крім нас самих», – заявив він.

Раніше президент Росії заявив, що складно говорити про зустрічі з президентом України, оскільки Зеленський повністю «віддав країну під зовнішнє управління».

За його словами, ключові питання життєдіяльності України вирішуються не в Києві, а в Вашингтоні, почасти в Берліні та Парижі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: