Путін розкритикував закон про корінні народи і порівняв Україну з нацистською Німеччиною

Читать на русском
Істерику російського президента викликало те, що в законопроєкті Зеленського росіяни не будуть зараховані до корінних народів України
Володимир ПутінReuters

Президент Росії Володимир Путін розкритикував Україну через законопроєкт президента Володимира Зеленського про корінні народи. У своїх словах Путін навіть спробував порівняти Україну з Третім Рейхом.

Про це він заявив російському телеканалу «Росія 24», повідомляє УНІАН.

Істерику російського президента викликало те, що в законопроєкті Зеленського росіяни не будуть зараховані до корінних народів України. Путін заявив, що Україна, мовляв, взагалі зобов'язана виникненням Росії та є «породженням радянського періоду». Також російський президент навіщось приплів сюди Переяславську раду і почав запевняти, що Хмельницький передав під руку російського царя території, населені росіянами.

Переваги та ризики: чому Зеленський невідкладно подав у Раду законопроєкт про корінні народиЯкі народи є корінними в Україні та чи не несе ініційований президентом законопроєкт ризиків для зловживань з боку Росії, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Більшовики, організовуючи Радянський Союз, створили союзні республіки, і Україну... Говорити про росіян як про «некорінний народ» - це просто некоректно, смішно і нерозумно», - продовжив він.

На завершення Путін домовився до того, що почав намагатися порівнювати Україну з нацистською Німеччиною.

«Саме по собі поділ на корінні, першосортні, другосортні категорії людей - це вже точно нагадує теорію і практику нацистської Німеччини. А як бути людям зі змішаною кров'ю? Сам Зеленський - єврей за національністю», - уклав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вніс до Ради законопроєкт про корінні народи 18 травня, відзначивши його, як невідкладний. 20 травня текст законопроєкту, який отримав номер 5506, був опублікований на сайті Верховної Ради.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: