Зеленський вніс в Раду законопроєкт про корінні народи

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради як невідкладний проєкт закону Про корінні народи України.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради як невідкладний проєкт закону «Про корінні народи України» (№5506).

Про це повідомила пресслужба ОПУ у вівторок, 18 травня.

Стратегія деокупації Криму: як Україна повертатиме півострівСтратегію деокупації Криму затвердив Володимир Зеленський. Слово і діло пропонує подивитися, як Україна має намір повертати півострів.

Як пояснили у Зеленського, документ визначає права корінних народів України та особливості їх реалізації з метою сприяння консолідації та розвиткові української нації, а також розвитку етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності таких народів.

Президент у своєму зверненні до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу зазначив, що затверджена ним у березні цього року Стратегія деокупації Криму визначає як пріоритет відновлення й забезпечення прав кримських татар як корінного народу.

«Впевнений, що у стислі терміни депутати розглянуть і закріплять статус корінних народів України, зокрема кримських татар, і нарешті зроблять те, що відкладали 30 років вісім скликань Верховної Ради і всі попередні президенти», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 18 травня в Україні відзначають день пам'яті жертв геноциду кримських татар. 77 років тому радянська влада почала примусову депортацію кримськотатарського народу з Криму, в результаті чого загинули десятки тисяч людей.

Раніше в МЗС повідомляли, що Україна запросить Росію до участі в платформі щодо деокупації Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: