Росія і Білорусь домовилися завершити інтеграцію на тлі санкцій проти Мінська

Читать на русском
Інтеграційний план у сфері економіки для Росії та Білорусі охоплює єдині ринки, уніфікацію податків і єдину промислово-сільськогосподарську політику
Путін і ЛукашенкоФото ТАСС

Білорусь на тлі санкцій Європейського Союзу проти неї заявила про намір завершити економічну інтеграцію з Росією до 1 січня 2022 року.

Про це повідомляє інформаційне агентство Белта з посиланням на посла Білорусі в РФ Володимира Семашка.

Інтеграційний план у сфері економіки охоплює створення спільних ринків енергоресурсів і транспорту, уніфікацію податкового та митного законодавства, перехід до єдиної промислової та сільськогосподарської політики.

«Багато вже зроблено в соціальному плані, економіці, обороні й так далі. Ми сьогодні реально підійшли до того, що нам треба зміцнювати економічну базу союзу Росії та Білорусі», - заявив посол, додавши, що зараз Москва і Мінськ закінчують роботу над 28 інтеграційними картами.

Нагадаємо, Євросоюз ввів санкції проти середнього сина президента Білорусі Олександра Лукашенка Дмитра, російського олігарха Михайла Гуцерієва та інших. Всього до переліку увійшли 78 осіб. Санкції введені у зв'язку з примусовою і незаконною посадкою рейсу Ryanair в Мінську 23 травня 2021 року.

У відповідь на санкції в Мінську заявили, що Білорусь призупиняє свою участь в ініціативі ЄС «Східне партнерство». Також країна починає реалізацію процедури припинення дії Угоди про реадмісію з Євросоюзом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: