У МЗС України прокоментували заходи Білорусі у відповідь проти Євросоюзу

Читать на русском
Історично білоруський народ завжди належав до європейської сім'ї народів і всі спроби Лукашенка розгорнути Білорусь спиною до Європи нічого не варті
Дмитро КулебаДумська

Україна продовжить надавати підтримку народу Білорусі, попри те, що режим Олександра Лукашенка оголосив про призупинення програми «Східного партнерства».

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

«Можна заявити про вихід зі «Східного партнерства», але не можна змінити географію», - заявив міністр.

За його словами, історично білоруський народ завжди належав до європейської сім'ї народів і всі спроби Лукашенка розгорнути Білорусь спиною до Європи нічого не варті.

«Ми продовжимо його підтримувати, скільки б часу не зайняло виправлення історичних помилок Олександра Лукашенка», - додав він.

Нагадаємо, Євросоюз ввів санкції проти середнього сина президента Білорусі Олександра Лукашенка Дмитра, російського олігарха Михайла Гуцерієва та інших. Всього до переліку увійшли 78 осіб. Санкції введені у зв'язку з примусовою і незаконною посадкою рейсу Ryanair в Мінську 23 травня 2021 року.

У відповідь на санкції в Мінську заявили, що Білорусь призупиняє свою участь в ініціативі ЄС «Східне партнерство». Також країна починає реалізацію процедури припинення дії Угоди про реадмісію з Євросоюзом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: