ВООЗ попередила про смертельну хвилю COVID-19

Читать на русском
Штам коронавірусу Дельта вже виявлений в 92 країнах, і протягом декількох тижнів може початися нова глобальна хвиля захворюваності, вважають у ВООЗ.
фото з відкритих джерел

За минулі вихідні в світі зафіксовано мінімальну кількість випадків коронавірусу, заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що в організації попередили про небезпеку нової смертельної хвилі через штам Дельта, який виявлено уже в 92 країнах. У ВООЗ назвали штам найбільш заразним з усіх штамів коронавірусу.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

При цьому, фахівці прогнозують, що Дельта може стати домінуючим штамом в Європі протягом двох-чотирьох тижнів.

Поза Європою Дельта вже вирує в Індонезії, там днями був зафіксований рекорд захворюваності - понад 21 тисячу нових випадків. Подібні сплески відбуваються по всьому регіону, зокрема, в Таїланді та Малайзії. А також в Росії, де Москва вже кілька днів поспіль фіксує рекорди смертності.

Також нагадаємо, що через Дельту уряди Австралії і Нової Зеландії посилили карантинні обмеження. А в Ізраїлі знову ввели вимогу обов'язкового носіння захисних масок в приміщеннях через зростання рівня захворюваності в країні.

Водночас, минулого тижня кількість нових випадків коронавірусу зросла на 25% по всій Африці.

Нагадаємо, що в Індії виник найнебезпечніший наразі штам коронавірусу - Дельта.

Раніше ми повідомляли, що в Ізраїлі не менше половини хворих на дельта-штам були вакциновані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: