В Австралії розповіли про швидкість поширення дельта-штаму коронавірусу

Читать на русском
Медики з Австралії за результатами досліджень оцінили середній час для зараження дельта-штамом коронавірусу в 5-10 секунд
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Австралійські медики повідомили про жахливу швидкість передачі дельта-штаму коронавірусу. Так, якщо вихідний штам з Уханя міг заразити людину протягом 15 хвилин, новий штам зробить це в десятки разів швидше.

Про це повідомляє ABC News.

Медики з Австралії за результатами досліджень оцінили середній час для зараження дельта-штамом коронавірусу в 5-10 секунд. Більш того, штам настільки заразний і легко поширюємо, що їм хворіють навіть діти, а в Сіднеї одна людина заразила іншу, просто пройшовши повз нього.

Нагадаємо, 23 червня в Україні у двох осіб підтвердили штам коронавірусу Дельта, який вважається більш заразним і більш агресивним. Інфіковані повернулися в Україну з Росії. Хворі зараз лікуються в Київській лікарні.

Кабмін провів засідання щодо штаму «Дельта» і заборонив в'їзд без тесту на коронавірус туристам з чотирьох країн: Великобританії, Індії, Росії та Португалії, а РНБО надала розроблені рекомендації щодо протидії поширенню коронавірусу штаму «Дельта».

25 червня Кабмін затвердив рекомендації Ради національно безпеки та оборони щодо протидії штаму коронавірусу «Дельта». Вони припускають введення ряду заходів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: