Вибухи в Чехії: прем'єр впевнений, що до цього причетна Росія

Читать на русском
Він також зазначив, що має намір обговорити з президентом Земаном розбіжності в поглядах щодо версій того, що сталося у Врбетиці в понеділок.
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш переконаний у тому, що до вибухів боєприпасів на складах у Врбетиці причетні спецслужби Російської Федерації. Інших версій влада Чехії не розглядає.

Про це Андрій Бабіш заявив в ефірі CNN Prima News.

Згідно з його словами, уряд країни переконаний, що до вибухів у Врбетиці причетні саме російські спецслужби. При цьому, ті, хто шукає інші причини трагедії, чинить погано.

«Ми переконані, що це було акцією російських шпигунів. Якщо хтось говорить щось інше, то це недобре», - сказав прем'єр-міністр Чехії.

Вибух на складі боєприпасів: чому Чехія та РФ взаємно вислали дипломатів і до чого тут УкраїнаЩо стало причиною дипломатичного конфлікту Чехії та Росії і до чого тут Україна, розбиралось Слово і діло.

Він також зазначив, що має намір обговорити з президентом Земаном розбіжності в поглядах щодо версій того, що сталося у Врбетиці в понеділок.

Водночас, така заява Бабіша стала відповіддю на інтерв'ю президента Чехії Мілоша Земана тому ж телеканалу. У ньому Земан заявив, що вважає за потрібне розглядати різні версії подій у Врбетиці.

Нагадаємо, що Чехія вимагатиме в Росії відшкодування збитків за знищені склади.

Раніше ми повідомляли, що Бухарестська дев'ятка на саміті обговорила російську агресію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: