Земан назвав ще одну можливу причину вибухів на військових складах у Врбетіце в 2014 році

Читать на русском
Президент додав, що він серйозно ставиться до версії про причетність до вибухів російських агентів, проте необхідно ретельно досліджувати всі версії.
Мілош ЗеманAP Photo

В ході розслідування вибухів на військових складах в чеському місті Врбетіце у 2014 році з'явилася ще одна можлива причина інциденту. Вибухи можуть бути пов'язані зі спробою приховати нестачу зброї на складах.

Про це заявив президент Чехії Мілош Земан в ефірі радіо F1.

Земан зазначив, що цю версію озвучила йому міністр юстиції Марія Бенешова. Раніше вона заявляла, що версій причин інциденту може бути понад дві.

«Вона мені сказала, що мова може йти про покриття нестачі. І саме тому я наполягаю на тому, щоб поліція ретельно і швидко вела розслідування, щоб ми, нарешті, дізналися, в чому там справа», — сказав Земан.

Вибух на складі боєприпасів: чому Чехія та РФ взаємно вислали дипломатів і до чого тут УкраїнаЩо стало причиною дипломатичного конфлікту Чехії та Росії і до чого тут Україна, розбиралось Слово і діло.

Президент додав, що він серйозно ставиться до версії про причетність до вибухів російських агентів, проте необхідно ретельно досліджувати всі версії.

«Зараз видання Mladá fronta dnes опублікувало цікаву статтю про те, як ті ракетомети у Врбетіце залишилися неушкодженими. Я, як слідчий-любитель, націлився б на ту фірму Imex Group, тому що біля неї існує цілий ряд питань», — додав Земан.

Нагадаємо, у квітні Чехія прийняла рішення про висилку з території країни відразу 18 російських дипломатів, яких вважають співробітниками спецслужб, які працюють під дипломатичним прикриттям. При цьому Чехія звинуватила Росію в причетності до вибухів на військових арсеналах в місті Врбетіце у 2014 році, де зберігалася зброя, призначена до постачання в Україну.

Пізніше президент Чехії Мілош Земан виступив із заявою, в якій прокоментував можливу участь російських агентів у вибуху складу у Врбетіце та озвучив дві версії трагедії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: