Україна підтримує дії Чехії щодо «справи Врбетіце» – Кулеба

Читать на русском
Україна висловила солідарність Чехії, яка вирішила вислати відразу 18 російських дипломатів після того, як слідство запідозрило РФ у причетності до вибухів на складах в місті Врбетіца.
Дмитро Кулебафото МЗС України

Україна висловила солідарність Чехії, яка вирішила вислати з території країни відразу 18 російських дипломатів після того, як слідство запідозрив Росію у причетності до вибухів на складах у місті Врбетіца в 2014 році.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter в неділю, 18 квітня.

Країна-проблема. Колонка Леоніда ШвецяІнша проблема, з якою Україні по-любому жити, хоча хотілося б жити без неї, це те, що робить її місцями невідмітною від Росії.

«Україна підтримує дії Чеської Республіки у відповідь на підтверджену правоохоронцями причетність Росії до вибухів на складах озброєнь 2014 року, які призвели до людських жертв. Ми в Україні надто добре знаємо зловмисні методи РФ. Такі злочини не мають залишатися без покарання», - написав Кулеба.

Нагадаємо, напередодні чеський прем'єр-міністр Андрій Бабіш заявив, що Росія може стояти за вибухом складів боєприпасів у місті Врбетіца у 2014 році. Тоді загинуло двоє людей.

У Чехії за підозрою в організації вибуху складів розшукуються вже відомі персонажі - отруйники російського перебіжчика Сергія Скрипаля, співробітники ГРУ МО РФ «Олександр Боширов» і «Руслан Петров».

Разом з цим Чехія прийняла рішення про висилку з території країни відразу 18 російських дипломатів, яких вважають співробітниками спецслужб, що працюють під дипломатичним прикриттям.

Перший віцепрем'єр Чехії Ян Гамачек, тимчасово виконуючий обов'язки глави МЗС, сьогодні заявив, що хоче підняти тему «справи Врбетіце» на міністерській зустрічі ЄС у понеділок, 19 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: