Нову вакцину AstraZeneca почали тестувати у Великобританії

Читать на русском
За попередніми даними, вона буде захищати від бета-варіанту коронавірусу, який ще називають «південноафриканським».
фото: BBC

В Оксфордському університеті Великобританії почали тестувати нову вакцину AstraZeneca.

Про це повідомляє Le Figaro.

Передбачається, що вона буде захищати від бета-варіанту коронавірусу, який ще називають «південноафриканським».

Зазначається, що у дослідженні візьмуть участь 2250 осіб. Вони з Великобританії, Південної Африки, Бразилії та Польщі. В Оксфорді проведуть II і III фази клінічних випробувань, які покажуть ефективність вакцини на людях.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

При цьому, вакцина-кандидат була виготовлена за технологією так званого «вірусного вектора» (аденовірусу), яка тепер застосовується у всьому світі проти Covid-19.

«Тестування бустерних доз існуючих вакцин і вакцин проти нових варіантів важливо для забезпечення того, щоб ми були якомога краще підготовлені до того, щоб випереджати пандемію коронавірусу, якщо їх використання виявиться необхідним», - зазначив професор і директор Oxford vaccine Group Ендрю Поллард.

Водночас, попередні дані цих клінічних випробувань очікуються вже цього року. Вони будуть представлені регулюючим органам для оцінки в прискореному порядку.

Нагадаємо, AstraZeneca заявила, що її вакцина здатна впоратися з Дельта-штамом коронавірусу.

Раніше в ВООЗ заявили, що індійський штам коронавірусу на сьогодні впевнено захоплює домінування по всьому світу, оскільки він більш хвороботворний, ніж альфа-варіанти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: