Норвегія припинить використання вакцини AstraZeneca

Читать на русском
Норвегія відмовляється від використання вакцини проти коронавірусу AstraZeneca. Залишки доз планують передати іншим країнам.
Global Look Press

Прем'єр-міністр Норвегії Ерна Сульберг заявила, що країна відмовляється від використання вакцини проти коронавірусу AstraZeneca через рідкісні, але істотні побічні ефекти.

Про це повідомляє The Local.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Використання вакцини AstraZeneca було офіційно зупинено через кілька днів після того, як комітет експертів, створений урядом, ухвалив, що вона повинна бути виключена з норвезької стратегії вакцинації.

Уряд Норвегії має намір передати свої дози вакцини AstraZeneca іншим країнам.

Також глава норвезького уряду повідомила, що в країні оновлять стратегію вакцинації, і люди у віці від 18 до 24 років будуть рухатися вперед у черзі. Тепер їм буде запропоновано щеплення після вакцинації всіх людей, що старші за 45 років.

Людям у віці від 40 до 44 років будуть пропонуватися вакцини одночасно з особами у віці від 18 до 25 років. Люди у віці від 25 до 39 років будуть останньою групою, якій запропонують вакцину.

Як відомо, Норвегія призупинила використання вакцини від AstraZeneca з 11 березня через повідомлення про поодинокі серйозні побічні ефекти, такі як утворення тромбів.

Крім того, влада країни підтримала припинення вакцинації препаратом Johnson & Johnson.

Нагадаємо, в Україні з початку кампанії вакцинації зробили 904 933 щеплення проти COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: