Зеленський звернувся до кандидатів на посаду німецького канцлера

Читать на русском
Президент запитав кандидатів на посаду канцлера Німеччини про членство України в ЄС і НАТО, про Північний потік-2 і війну на Донбасі.
Офіс президента України

Голова Української держави Володимир Зеленський взяв участь у панельній дискусії про роль Німеччини у світі, в ході якої кандидатам на посаду Федерального канцлера Німеччини він поставив ряд питань.

Про це в суботу, 26 червня, повідомила прес-служба президента України.

У своєму відеозверненні український лідер назвав Німеччину «ключовим партнером» і підкреслив важливість для Києва бачення майбутнього канцлера політики щодо України.

Зазначається, що у зв'язку із цим він адресував кандидатам ряд питань.

«Чи згодні ви, що європейський проект не буде завершеним і повноцінним без України? Чи згодні ви, що шлях України до Європи має бути дорогою із двостороннім рухом? Від Революції Гідності, коли сотні українців віддали свої життя за європейський вибір, минуло сім років. Чи не втомилась Європа так довго ховатися від питання членства України в ЄС? І чи не настав час від дипломатичних уникань перейти до чітких відповідей, умов, кроків і строків?», - запитав Зеленський.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Також, голова держави порушив питання членства України в НАТО і поцікавився думкою кожного з кандидатів стосовно підтримки російського проекту Північний потік-2.

Водночас, президент запитав кандидатів, чи є анексія Криму та війна на Донбасі достатніми причинами, щоб не розглядати всерйоз ідею відновлення самітів ЄС-Росія, поки не буде відновлена ​​територіальна цілісність України.

Нагадаємо, що кандидати в канцлери Німеччини назвали умову зупинки «Північного потоку-2».

Раніше посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що однією з умов запуску газопроводу «Північний потік-2» з боку Німеччини для Росії може бути подальший транзит газу через Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: