Україна повинна бути готовою вступити в НАТО, коли з'явиться вікно можливостей – посол Німеччини

Читать на русском
Посол підкреслила, що Україна вже отримала статут партнера НАТО з розширеними можливостями. Це дозволить їй більш ефективно готуватися до вступу в Альянс.
Анка ФельдгузенВідкрите джерело

Україна буде прийнята в НАТО тільки тоді, коли Альянс прийме політичне рішення про такий крок. До цього моменту Україні потрібно готуватися до вступу.

Про це заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

Вона підкреслила, що Україна вже отримала статут партнера НАТО з розширеними можливостями. Це дозволить їй більш ефективно готуватися до вступу в Альянс, коли з'явиться політичне вікно можливостей.

«Це, звичайно, не ПДЧ, проте Україна таким чином наблизиться до Альянсу. Я завжди згадую естонського vіністра оборони, який років п'ять тому сказав У Берліні: якби Естонія не була готова, коли їй запропонували стати членом НАТО, сьогодні їй вже не дозволили б вступити в Альянс», — заявила Фельдгузен.

У товаришах немає згоди: що дав Україні саміт НАТО в БрюсселіСаміт Північноатлантичного альянсу в Брюсселі 14 червня 2021 року не можна вважати проривним для України.

14 червня президент США Джозеф Байден висловився з питання прийняття України до лав Північноатлантичного альянсу. Основна думка - він не виключає членства України в НАТО, але це справа дуже віддаленої перспективи.

Раніше того ж дня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну. За його словами, НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ще у 2008 році Захід обіцяв Україні членство в Альянсі, але досі пальцем не поворухнув, щоб виконати обіцянку. Міністр висловив надію на те, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства (ПДЧ).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: