Венедиктова виступила проти того, щоб відгороджувати Донбас «стіною»

Читать на русском
Венедиктова сказала, що вона, як громадянка України, голосувати за відділення Донбасу від решти України не збирається
Ірина ВенедиктоваФото BBC

Україна не повинна відгороджуватися «стіною» від тих, хто проживає на тимчасово окупованих Росією територіях Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Це буде те найпростіше і невірне рішення.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедиктова в ефірі телеканалу «Україна 24».

Так, коментуючи слова президента Володимира Зеленського про можливий референдум з приводу «стіни» на Донбасі, Венедиктова сказала, що вона, як громадянка України, голосувати за таке не буде.

Майже 300 обстрілів і чотири жертви: як минув травень в ООССкільки обстрілів було в зоні ООС упродовж травня та яких втрат зазнала Україна, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Я можу сказати просто як громадянин. Напевно, я як громадянин не готова ні від кого відгороджуватися стіною, якщо будуть голосувати на референдумі. Я не за прості рішення... Так, Ми втратили сім років. Діти, які народилися сім років тому, вже ходять до школи у другий клас... Діти, яким було по сім років, зараз підлітки. Ми втратили багато ментально з нашими людьми, але це не означає, що ми повинні відмовлятися», - зазначила Венедиктова.

Нагадаємо, в інтерв'ю телеканалу 1+1 24 червня президент Зеленський не виключив, що у разі провалу переговорів щодо врегулювання конфлікту на Сході України доведеться відгороджувати Донбас «стіною». Але це питання він винесе на всенародний референдум.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: