Майже 300 обстрілів і чотири жертви: як минув травень в ООС

Читать на русском

Весна на фронті розпочалася із суттєвого загострення та стягування російських військ до кордону з Україною, але через обурення світової спільноти Росія все ж послабила свою присутність на кордоні. За перший місяць весни 2021 року в зоні проведення ООС зафіксували 250 обстрілів, а місяць тому ця цифра становила 181. Вже у квітні бойовики 323 рази відкривали вогонь. Це був найбільш насичений за обстрілами місяць від початку року. «Слово і діло» традиційно проаналізувало, скільки обстрілів було в зоні ООС упродовж травня та яких втрат зазнала Україна.

У травні в зоні проведення ООС зафіксували 286 обстрілів. За цей час четверо бійців ЗСУ загинули, ще 12 зазнали поранень. Загалом впродовж весни 25 українських військових загинули, а 48 ‒ були поранені.

Від початку місяця перше загострення на донецькому напрямку спостерігалося 1 травня, бойовики здійснили 12 обстрілів. Найбільше порушень тиші зафіксували 5 та 13 травня, тоді окупанти відкривали вогонь по 19 разів.

Загалом упродовж місяця в середньому було по 10 обстрілів за добу. Здебільшого загострення фіксували на донецькому напрямку. Бойовики традиційно використовували міномети 82 та 120 мм, а також гармати 122 мм та 152 мм.

Нагадаємо, у матеріалі «Слово і діло» військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи розпочнеться повноцінне виведення військ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: