Україна отримала можливість виявляти дельта-штам коронавірусу – Радуцький

Читать на русском
За словами Радуцького, можливість виявлення нового штаму є у кількох приватних і державних лабораторій.
Михайло РадуцькийСкриншот

Українські лабораторії отримали можливість виявляти наявність нового агресивного дельта-штаму коронавірусу. Зараз медзаклади очікують поставок реагентів для проведення досліджень.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький в ефірі програми «Право на владу».

За словами Радуцького, можливість виявлення нового штаму є у кількох приватних і державних лабораторій.

«В Україні є технічні можливості перевіряти на вірус «Дельта». Це академія звичайних наук, дві державні лабораторії ЦОЗ і дві приватні лабораторії. Зараз чекаємо реагенти від ВООЗ, надалі будемо їх закуповувати» - сказав Радуцький.

Ще 23 червня Радуцький стверджував зворотне - він говорив, що українські лабораторії не мають технічних можливостей виявляти новий дельта-штам коронавірусу, який активно поширюється по світу.

Нагадаємо, 23 червня в Україні у двох осіб підтвердили штам коронавірусу Дельта, який вважається більш заразним і більш агресивним. Інфіковані повернулися в Україну з Росії. Хворі зараз лікуються в Київській лікарні.

Кабмін провів засідання щодо штаму «Дельта» і заборонив в'їзд без тесту на коронавірус туристам з чотирьох країн: Великобританії, Індії, Росії та Португалії, а РНБО надала розроблені рекомендації щодо протидії поширенню коронавірусу штаму «Дельта».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: