В РНБО назвали країни, з яких в Україну міг потрапити Дельта-штам коронавірусу

Читать на русском

Новий смертоносний штам коронавірусу класу «Дельта» міг потрапити в Україну з приїжджими з Індії, Великобританії, Португалії, Росії, Польщі, Румунії та Словаччини. У цих країнах зараз спостерігається активне поширення нового різновиду коронавірусу.

Про це йдеться в повідомленні Ради національної безпеки та оборони України за підсумками наради щодо появи в країні Дельта-штаму.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

«Зокрема, мова може йти про такі країни як Індія, Великобританія, Португалія, А також Польщі, Румунії та Словаччини, де спостерігається циркуляція цього штаму. В цілому, за словами фахівців, зараз поширення варіанту «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 зафіксовано вже в 92 країнах», - сказано в повідомленні.

Також на нараді РНБО обговорили питання посилення протиепідемічних заходів через новий штам і вдосконалення методів боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, 23 червня в Україні у двох осіб підтвердили Дельта-штам коронавірусу, який вважається більш заразним і більш агресивним.

Раніше повідомлялося про те, що Міністерство закордонних справ України рекомендує утриматися від поїздок до низки країн через поширення Дельта-штаму коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: