Вакциновані українці захищені від штаму «Дельта» – Ляшко

Читать на русском
Громадяни, які отримали щеплення від COVID-19, захищені від індійського дельта-штаму, який вже в Україні.
kmu.gov.ua

Громадяни, які отримали щеплення від COVID-19, захищені від різновиду індійського дельта-штаму, який вже дістався до України.

Про це заявив голова МОЗ Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «Україна 24» у четвер, 24 червня.

В РНБО назвали країни, з яких в Україну міг потрапити Дельта-штам коронавірусуТакож на нараді РНБО обговорили питання посилення протиепідемічних заходів через новий штам і вдосконалення методів боротьби з коронавірусом.

За його словами, сам перебіг хвороби, викликаної штамом «Дельта», є більш важким. Однак лікування цього вірусу як і раніше немає.

«Лікування, це окреме питання. Тієї терапії, яка вбиває коронавірус, не існує, є симптоматичне лікування та певні препарати, які сьогодні ще проходять клінічні випробування. Препарат не винайдено, є певні просування. Я думаю, десь місяць-другий і щось буде. Вакцини працюють. Люди, які вакциновані, вони захищені», - сказав Ляшко.

Голова МОЗ також додав, що «всі профілактичні заходи працюють. Тест-системи працюють і виявляють цей штам».

Нагадаємо, 23 червня в Україні у двох осіб підтвердили штам коронавірусу Дельта, який вважається більш заразним і агресивнішим. Інфіковані повернулися до України з Росії. Хворі зараз лікуються у київській лікарні.

Кабмін провів засідання щодо штаму «Дельта» і заборонив в'їзд без тесту на коронавірус туристам з чотирьох країн: Великої Британії, Індії, Росії і Португалії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: