ВР розблокувала підписання закону про земельні аукціони

Читать на русском
Верховна рада розблокувала підписання закону про земельні аукціони, який був прийнятий 18 травня.
фото з відкритих джерел

Верховна рада розглянула і відхилила проєкти постанов про скасування свого рішення про ухвалення в цілому законопроєкту про продаж земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони.

Зокрема, парламент на засіданні в четвер, 3 червня, не підтримав проєкт постанови №2195-П і шість альтернативних до нього (про скасування раніше прийнятого закону), які подали представники фракції «Батьківщина».

Ринок землі: що таке е-аукціони та якою буде процедура купівлі-продажу земельних ділянокХто зможе купувати землю, які обмеження діють до 2024 року та якими будуть е-аукціони з продажу державної та комунальної землі.

Як заявили автори - сьогодні інтернет-покриття в українських селах становить 65%, при цьому це покриття дуже нерівномірне - якщо в Закарпатській області станом на серпень 2020 року покриття становить 90%, то в сільських регіонах Центральної і Східної України цей показник падає до 50 %, що означає, що половина всіх сіл відрізана від інтернету.

Тому, на їхню думку, це означає, що продаж земельних ділянок може і буде відбуватися без залучення місцевих фермерів і власників ділянок, які через відсутність інтернету можуть і не впізнати про проведення торгів.

Нагадаємо, Рада ухвалила у другому читанні і в цілому проєкт закону №2195 на засіданні 18 травня.

Закон необхідний для завершення земельної реформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: