Білорусь не прийматиме літаки з України – Лукашенко

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не прийматиме літаки з України. Це рішення пов'язане із забороною прольоту білоруських літаків у небі над Україною.
Фото DW

Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не прийматиме літаки з України. Це рішення пов'язане із забороною прольоту білоруських літаків у небі над Україною.

Про це повідомило білоруське видання «Белта».

Невизнаний президент Білорусі озвучив таке рішення в суботу, 19 червня.

«Раз Україна закрила нам проліт, то ми з України не будемо просто приймати літаки», – сказав він.

Зазначають, що таким чином він відреагував на рішення українського уряду з 29 травня заборонити білоруським літакам входити в повітряний простір України після примусової посадки літака Ryanair в аеропорту Мінська та затримання опозиційного журналіста та блогера Романа Протасевича.

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

Варто зауважити, що білоруські літаки не тільки не можуть сідати в українських аеропортах, а й пролітати над територією України транзитом.

Нагадаємо, 23 травня у Мінську екстрено приземлився літак Ryanair (Афіни-Вільнюс) через інформацію про замінування, яка зрештою не підтвердилася.

На борту літака перебував засновник Nexta Роман Протасевич, якого затримали в аеропорті. Білорусь звинувачує його у терористичній діяльності та організації масових заворушень (під час президентських виборів 9 серпня 2020 року).

Вже 24 травня лідери ЄС вирішили заборонити білоруським авіакомпаніям польоти в Євросоюз. Україна також однією з перших країн закрила повітряний простір.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: