Українська армія вже не така, як раніше – Волкер

Читать на русском
Волкер також вважає, що Україна має потужний потенціал національної оборонної промисловості, який ослаблений довоєнним періодом і буксує реформою військпрому
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У порівнянні з 2014-2015 роками українські Збройні сили дуже сильно змінилися - тепер це добре оснащені та досвідчені військові.

Про це заявив колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер, повідомляє «Укрінформ».

«Це перевірені в боях люди... Це не ті українські військові, які були п'ять-шість років тому. Це значні сили... Росії буде дуже, дуже важко почати нове вторгнення в Україну за межі вже окупованих територій», - сказав він.

Волкер зазначив, що Україна має у своєму бойовому потенціалі чимало прогалин - протиповітряна і берегова оборона, боротьба з БПЛА. На думку дипломата, США можуть допомогти в цьому питанні, передаючи та продаючи Україні потрібну військову техніку, тим більше Київ і так витрачає на оборону і безпеку до 7% ВВП на рік.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

«Тому у них є можливості для закупівель, і ми повинні бути дуже прихильні до цього, щоб допомогти їм створити необхідний потенціал», - зазначив він.

Волкер також вважає, що Україна має потужний потенціал національної оборонної промисловості, який ослаблений довоєнним періодом і буксує реформою військпрому. США і НАТО, підкреслив він, могли б допомогти Україні розвинути оборонну промисловість.

«Україна має кілька перлин в її оборонній галузі, але вони укладені в безлічі інших речей, які такими не є», - додав він.

Нагадаємо, у травні президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про збільшення чисельності Збройних сил України. Також президент вніс проєкт закону Про основи національного опору.

Раніше глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що розвиток системи оборони України передбачає п'ять стратегічних цілей, одна з яких - укомплектування ЗСУ кадровиками та резервістами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: