Хомчак назвав п'ять стратегічних цілей в обороні

Читать на русском
Розвиток системи оборони України передбачає п'ять стратегічних цілей, одна з яких - укомплектування ЗСУ кадровиками і резервістами.
armyinform.com.ua/

Розвиток системи оборони України передбачає п'ять стратегічних цілей, одна з яких - укомплектування ЗСУ професійними кадровиками і резервістами.

Про це заявив глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак в ході форуму «Украіна.30» у середу, 12 травня.

Військовий резерв: кого зможуть призвати без мобілізації і як змінилося покарання для «ухильників»Призов резервістів без мобілізації в особливий період тепер можуть оголошувати в Україні. Також новий закон посилив покарання за ухилення від призову.

За його словами, одним з визначальних напрямків розвитку нашого війська є введення об'єднаного керівництва силами оборони і військового управління у Збройних силах України з дотриманням вимог демократичного цивільного контролю.

Друга мета передбачає укомплектування ЗСУ професійним персоналом, використання методу доукомплектування бойових військових частин резервістами без оголошення мобілізації.

«Ми передбачаємо, що до 2025 року Збройні сили України будуть укомплектовані кадровими військовослужбовцями на 80-90% і військовослужбовцями, які підписали контракт на службу в резерві, 10-20%», - сказав Хомчак.

У третю стратегічну мету входить забезпечення ЗСУ, інших складових сил оборони сучасним озброєнням і військовою технікою.

Четвертим компонентом розвитку оборони є розвиток військової інфраструктури, удосконалення системи медичного забезпечення.

А в рамках п'ятої стратегічної мети буде реалізовано досягнення інтегрованих оперативних можливостей сил оборони, уточнив Хомчак.

Нагадаємо, міністр оборони України Андрій Таран сьогодні на форумі заявив, що Росія обіцяла відвести свої війська від українського кордону до 1 травня, але більша їх частина, в тому числі техніка, залишаються на своїх місцях. Перекидання армії проходить дуже повільно.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: