САП подала скаргу на виправдувальний вирок екснардепу Левусу

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура не погодилася з вироком першої інстанції колишньому депутату, якого виправдали за зловживання.
Андрій Левус

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок колишньому члену Верховної ради від фракції «Народний фронт» Андрію Левусу, якого Вищий антикорупційний суд виправдав у незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«18 червня прокурор САП у встановленому законом порядку подав апеляційну скаргу на вирок ВАКС від 21 травня, яким народного депутата України VIII скликання визнано невинуватим у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ», – інформують у прокуратурі.

Як вважає САП, вирок є незаконним, оскільки висновки суду, викладені у ньому, не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження.

Раніше ВАКС виправдав екснардеп Левуса, визнавши його невинуватим у зловживанні службовим становищем для одержання компенсації. Водночас в одного з суддів колегії є окрема думка з цього приводу.

Як відомо, 7 травня 2020 року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи Левуса. Того ж дня йому та адвокату відкрили доступ до матеріалів розслідування для ознайомлення. 23 червня 2020 року САП передала цю справу до суду.

За версією слідства за період грудня 2014-грудня 2017 років Левус незаконно отримав із державного бюджету в якості компенсації майже 544 тисячі гривень за винайм номеру в готелі «Київ», попри наявність у його дружини двох квартир в столиці. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, Левусу повідомили про підозру. Пізніше, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 546 520 грн застави. Щоправда недавно суд відпустив ексчлена парламенту на поруки колишнього нардепа і ще двох осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: