Суд визначив заставу екснардепу Левусу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива та прокурора про обрання запобіжного заходу колишньому члену українського парламенту.
Андрій Левус

Суд визначив запобіжний заходом 546 520 грн застави колишньому народному депутату минулого скликання, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у зловживанні становищем.

Таке рішення 18 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє пресслужба ВАКС.

За даними журналіста «Слово і Діло», йдеться про Андрія Левуса.

«18 березня слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та обрав колишньому народному депутату України 8 скликання запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 546 520 гривень», – кажуть у суді.

На ексдепутата також покладено низку обов'язків: повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання всі свої паспорти для виїзду за кордон. Термін дії обов'язків – до 12 травня.

Детективи встановили, що екснардеп має у спільній власності квартиру у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав в якості компенсації майже 544 тисячі грн для винайму номеру у готелі «Київ» у зв'язку з начебто відсутністю власного столичного житла.

Нагадаємо, Левусу та ще одному екснардепу повідомили про підозру. Раніше детективи повідомили про підозру екснардепу від фракції «Опозиційного блоку» Дмитру Колєснікову. Також НАБУ повідомило про підозру ексдепутату від БПП Руслану Сольвару.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: