САП оскаржить виправдувальний вирок екснардепу Сольвару

Читать на русском
В антикорупційній прокуратурі повідомили про намір подати апеляційну скаргу на виправдувальний вирок ексчлену парламенту.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить виправдувальний вирок колишньому народному депутату від фракції «Блок Петра Порошенка» Руслану Сольвару, якого обвинувачують у незаконному одержанні компенсації на оренду житла в Києві.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурори САП оскаржать виправдувальний вирок, винесений Вищим антикорупційним судом 14.06.2021, народному депутату України VIII скликання, який обвинувачувався у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» у зв'язку з начебто відсутністю власного столичного житла (ч. 2 ст. 364 КК України)», – інформує прокуратура.

Як зазначають у САП, прокурор не погоджується з рішенням суду та після отримання повного тексту вироку подасть скаргу до апеляційної палати ВАКС.

Як відомо, за версією слідства, у листопаді 2014 року Сольвар отримав у користування номер у готелі «Київ» коштом державного бюджету у зв'язку з тим, що не мав власного житла у столиці. Однак, як встановило слідство, на початку березня 2017 року, він отримав у спадщину квартиру в Києві, проте не сповістив про цей факт Управління справами Апарату Верховної ради, тож й надалі отримував компенсаційні виплати з держбюджету. І лише в жовтні 2018 року після низки публікацій у ЗМІ відмовився від отримання коштів. За ці півтора року, як встановило слідство, екснардеп безпідставно отримав понад 361 тис. грн компенсації за винайм житла.

Нагадаємо, ВАКС виправдав Сольвара у справі про зловживання владою. Водночас судді побачили ймовірне шахрайство з боку ексдепутата. Раніше антикорупційний суд так само виправдав іншого екснардепа Андрія Левуса.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: