Антикорупційний суд виправдав екснардепа від БПП

Читать на русском
Антикорупційний суд виніс ще один виправдувальний вирок стосовно колишнього члена українського парламенту, якого звинувачували у зловживанні владою.
Руслан Сольварфото: solvar.com.ua

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Руслана Сольвара, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у незаконному одержанні компенсації на оренду житла в Києві.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«За наслідками судового розгляду колегія суддів встановила відсутність у діянні колишнього народного депутата України складу кримінального правопорушення – зловживання владою. А саме, стороною обвинувачення не доведено використання ним своїх владних повноважень для прийняття рішення про здійснення компенсації винайму готельного номера або відмову у здійсненні такої компенсації», – інформує суд.

Водночас, колегія суддів дійшла висновку, що екснардеп Сольвар міг вчинити злочин проти власності – шахрайство (стаття 190 Кримінального кодексу України). Однак, зміна кваліфікації судом на більш тяжку статтю закону про кримінальну відповідальність не допускається у зв'язку із погіршенням його становища.

Як відомо, суд визначив Сольвару запобіжний захід у вигляді 370 тис. грн застави. Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала справу для розгляду по суті до ВАКС. Під час підготовчого засідання адвокат екснардепа подав клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на особисте зобов'язання. Суд його задовольнив.

За версією слідства, у листопаді 2014 року Сольвар отримав у користування номер у готелі «Київ» коштом державного бюджету у зв'язку з тим, що не мав власного житла у столиці. Однак, як встановило слідство, на початку березня 2017 року, він отримав у спадщину квартиру в Києві, проте не сповістив про цей факт Управління справами Апарату Верховної ради, тож й надалі отримував компенсаційні виплати з держбюджету. І лише в жовтні 2018 року після низки публікацій у ЗМІ відмовився від отримання коштів. За ці півтора року, як встановило слідство, екснардеп безпідставно отримав понад 361 тис. грн компенсації за винайм житла.

Нагадаємо, 18 грудня екснардепу Сольвару повідомили про підозру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: