Суд відпустив екснардепа Левуса на поруки

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання адвоката колишнього члену українського парламенту про одержання компенсації.
Андрій Левус

Суд відпустив на поруки трьох осіб колишнього народного депутата від фракції «Народного фронту» Андрія Левуса, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у зловживаннях для одержання компенсації за винайм номеру в готелі.

Таке рішення 24 квітня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко за результатами розгляду клопотання адвоката екснардепа, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 18 березня ВАКС визначив Левусу запобіжним заходом 546 520 грн застави з покладанням низки обов'язків. Зокрема, він зобов'язаний повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання всі свої паспорти для виїзду за кордон.

Не погодившись з таким рішенням, адвокат екснардепа подав апеляцію на це рішення. Проте, вивчивши скаргу, судді відмовили в її задоволенні.

Пізніше адвокат Левуса подав клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на особисту поруку трьох осіб, а саме народного депутата 8 і 9 скликань, керівника громадської організації «Школа відповідальної політики», а також офіцера резерву та голови ГО «Всеукраїнська рада резервістів України». Прокурор не заперечував проти зміни запобіжного заходу, а тому суддя клопотання задовольнила і відпустила Левуса на поруки.

Також суд поклав на екснардепа наступні обов'язки: повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання детективам закордонні паспорти.

Нагадаємо, Левусу та ще одному екснардепу повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: