НАБУ і САП повідомили про підозру ще двом екснардепам (доповнено)

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру двом колишнім членам українського парламенту.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем двом колишнім народним депутатам минулого скликання.

Про це повідомляє пресслужба САП.

За інформацією журналіста «Слово і Діло» із власних джерел, про підозру повідомили екснардепам Андрію Левусу (фракція «Народного фронту») і Олександру Черненку (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

«Прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру народному депутату України VIII скликання, який незаконно отримав компенсацію на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» у зв'язку з начебто відсутністю власного столичного житла. Крім того, прокурорами і детективами повідомлено про підозру й іншому депутату, який отримав безпосередньо компенсацію у вигляді грошових коштів», – заявляють у прокуратурі.

Детективи встановили, що перший екснардеп має у спільній власності квартиру у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав в якості компенсації майже 544 тисячі гривень, а другий колишній обранець – отримав компенсацію в розмірі майже 543 тис. грн.

Нагадаємо, детективи повідомили про підозру екснардепу від фракції «Опозиційного блоку» Колєснікову. Також НАБУ повідомило про підозру ексдепутату від БПП Руслану Сольвару. 20 грудня Бюро вручило підозру ще одному колишньому депутату – Максиму Полякову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: