Вірастюк офіційно став членом фракції «Слуга народу»

Читать на русском
Народний депутат України Василь Вірастюк увійшов до президентської фракції Слуга народу. Про це оголосили на засіданні ВР.
Василь ВірастюкФото: Євгенія Кравчук

Народний депутат України Василь Вірастюк увійшов до президентської фракції «Слуга народу».

Про це оголосив перший заступник голови Верховної ради Руслан Стефанчук на пленарному засіданні парламенту у четвер, 17 червня.

Вірастюк склав присягу народного депутатаВасиль Вірастюк склав присягу народного депутата 15 червня у Раді. Його обрали по 87-му виборчому округу в Івано-Франківській обл.

Два дні тому, 15 червня, Вірастюк в залі Ради склав присягу народного депутата України.

Нагадаємо, довибори в Раду по 87-му виборчому округу в Івано-Франківській області пройшли 28 березня.

Вірастюк був визнаний переможцем на виборах у квітні 2021 року, але протокол ЦВК скасував Верховний суд. Суд визнав дії ЦВК протиправними.

19 травня ЦВК після судової тяганини склав новий протокол про результати виборів на 87-му окрузі і знову визнав Вірастюка переможцем. Але конкурент Вірастюка на окрузі Олександр Шевченко знову оскаржив протокол у Верховному суді.

Наприкінці травня Верховний суд частково задовольнив позов Шевченка, зокрема, скасував протокол ЦВК від 19 травня. Але ЦВК подала апеляцію на рішення Верховного суду і виграла її. У червні Велика палата Верховного суду визнала Вірастюка переможцем виборів.

9 червня Вірастюка зареєстрували нардепом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: